Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] jak zrobic "gotowca"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej;]

wiele widzialem gotowców które "złożone" są z 2 plików. z rozszerzeniami .vhd i jakis jeszcze

i tu moje pytanie jak zrobic takiego gotowca? instaluje sb np. FreeBSD w virtualPC wrzucam sf itp by wszystko grało i jak to zapisać by było gotowe do uzycia jak gotowiec?:

Opublikowano

Ty piszesz o plikach... vhd to są pliki.. serwerowe

Nie ma gotowców.. vhd , bo to są rozszerzenia do plików serwerowych

Gotowce to pliki do DB typu myd,myi itp...

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

Jak chcesz zrobić pliki dla siebie to odpalasz pliki serwerowe wchodzisz w program WinSCP logujesz się do plików wchodzisz w ścieżke /var/db/mysql/mysql/player i stąd wyciągasz pliki jak chcesz udostępnić to wyciągasz je na pulpit i uploadujesz jako gotowce a jak chcesz sciągnąć gotowce to ściągnij je i podmień w /var/db/mysql/mysql/player i podmień je za istniejące pliki

Gotowce -To jest nic innego jak pliki myi ,myd i frm przykładowo jak chcesz uploadować pliki shop shop_item z navicata odpowiadające za sklepy to kopiujesz : shop.myi , shop.myd , shop.frm , shop_item.myi ,shop_item.myd ,shop_item.frm w ten sposób udostępnisz np swoje sklepy i itemy w nich z każdymi plikami tak samo a jak chcesz wgrac gotowce to sciagasz pliki z danego tutorialu i wgrywasz je

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

nie wiem, być może nie rozumiem ale chodzi mi o gotowca typu pliki raina czyli z freebsd tylko konfiguracja sieci i gotowe do uruchomienia;]

Opublikowano

Jemu chodzi jak zrobić puste VHD z samym FreeBSD żeby samemu sobie wgrywać pliki etc ..

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

Gotowiec składa się z :

• Plików Serwerowych
  • Systemu FreeBSD
  • Bazy Danych

Chcesz mieć puste VHD robisz tak :

• Odpalasz Virtual PC
  • Klikasz : New , Next , Next , Wybierasz Nazwe Maszyny następnie Next , Next , Wybierasz 2 opcję , i dajesz ramu zalecane 1GB + i next , wybierasz : A New Virtual hard disc , Next , finish

Tak o to masz puste VHD teraz tam musisz dograć FreeBSD , zainstalować potrzebne Dodatki typu Apache22 , MySql itp . Wrzucić Baze danych , i pliki , i oto masz gotowca . !

Jak działa to liczę na parę lajków , oraz 5*

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

@ odświezam.

przy okazji mam pytanie czym się rózni to co upx 2 napisał a jak bym uruchomił FreeBSD odrazu? oczywiscie jak się takie coś da zrobic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...